Doors of Zrenjanin

De oude deuren van Zrenjanin (een industrieel stadje in het hart van voormalig Joegoslaviƫ, Serbia) zijn de stille getuige van de rijke geschiedenis van deze stad.
Deze blog is niet alleen om de deur te laten zien in al zijn schoonheid of in de slechte staat waarin hij zich nu bevindt, maar om de aandacht op de deur te vestigen voor de tand des tijds ze heeft doen verdwijnen. daarom verzamel ik deze deuren in de vorm van foto’s, tekeningen. Maar ik ben ook opzoek gegaan naar de verhalen achter de deuren. De mensen die erachter wonen , hun levensverhalen of anekdotes. Dit doe ik met een videocamera.
Want wat is de geschiedenis als deze niet wordt verteld door de prijzen en anekdotes van gewone mensen? Deze blog is er om aandacht te vragen voor deze deuren en menselijke verhalen, van een rijke geschiedenis van Midden-Europa. wie weet draagt het bij aan het behouden en we proberen ten minste mee te helpen enkele van deze sterke oude deuren te behouden voor toekomstige generaties.

De Deuren van Zrenjanin.
In samenwerking met het stadsmuseum en de gemeentelijke architecten dienst ter bescherming van de monumentale panden.
Ik heb een foto serie gemaakt van alle oude deuren, voor in het archief van de stad.
Tekeningen met verschillende technieken en materialen. Laag over laag potlood, aquarelle, inkt, pennen en krijt. Expositie in een lokale gallery.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *