‘T eetThuis

Community art project
Het t’ EetThuis een unieke plek om gezond (ook met wildpluk) te eten in een gewone buurt in een rijtjes huis. Het is niet commercieel je mag ook eten als je geen geld hebt, dan help je mee. Eten verbind, er word met veel zorg een drie gangen menu op tafel gezet. Altijd kunstwerkjes.

Flashback
Groningen, 27 november 2013
Lieve nieuwe tijdelijke Burgemeester van Groningen,
Dit is een uitnodiging voor u om lekker te komen eten in T’Eethuis in Beijum.
Het is een zeer bijzonder eethuis, gewoon in een rijtjes huis en opgezet door een hele arme burger uit uw stad. Deze burger haalt haar eten bij de voedselbank, en kookt daar dan heerlijk eten van. Dat deelt ze dan met iedereen die maar langs komt, arm en rijk.
In de krant stond dat ze kan toveren met niks, maar dat is niet helemaal waar, het is natuurlijk geen Harry Potter verhaal, maar een heel eigenwijs initiatief, een oprecht participatie verhaal van samen doen en samen delen. Zo was ze deze week te gast bij de Rotary club van Haren, die vonden dit eethuis geweldig, en komen misschien ook nog eten.
Om dit te vieren en u welkom te heten in onze stad, wil ik u graag een diner aanbieden, waarin u vrij bent om naar vermogen en behoefte te participeren.
U kunt helpen in de keuken of misschien heeft u nog wat over in uw voorraadkast of u wilt de afwas wel doen samen met een andere gast alles mag.
Ook nodigen we de wethouder van sociale zaken uit dan kunnen jullie samen komen. Dan is de drempel minder hoog, want het is toch wel een beetje gek zo een eethuis in iemands huis.
Graag horen wij van u wanneer u wilt komen, De topkok wil ook wel op het gemeentehuis bij u langs komen met een lekker hapje, om het ijs te breken en uit te leggen waarom ze dit eigenlijk doet.
Vriendelijke Groet (met een knipoog)
Tanja Willems, prinses minima en topkok in het eethuis.

Foto’sHet EetThuis.
De held van de smaak 2016

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *